Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Elsősorban szeretném megköszönni, hogy rátaláltál a honlapra, és időt szánsz ennek a pár sornak az elolvasására.

2012 elején kezdett el érdekelni a memóriasport, amikor is elolvastam Dominic O’Brien Memóriafejlesztés című könyvét. Magávalragadott és nem tudtam letenni. Arról ír, hogy hogyan jött rá magától több évezredes memorizálási módszerekre és hogyan fejlesztette őnmaga memóriáját ezen módszerek segítségével addig, hogy nyolcszoros memóriavilágbajnokká válhatott.

1991 óta évente megrendezésre kerül a világbajnokság ebből a sportból (nem célom eldönteni, hogy a memóriasport az valódi sport e vagy valami más), amely a World Memory Sports Council (http://www.worldmemorysportscouncil.com/) védnöksége alatt áll. A kezdetek óta hatalmas fejlődésen ment át a sportág, s hogy valaki nyolcszor győzzön ismét, szinte lehetetlenné vállt. Már több mint harminc országban (Walestől Kínán át Ausztráliáig) sokak kedvenc hobbija és elmesportja.

A világbajnokság 10 száma:
– kimondott számok
– kártyapaklik
– történelmi és jövőbeli évszámok
– bináris számok
– véletlen szavak
– absztrakt képek
– nevek és arcok
– véletlen számok
– gyors számok
– gyors kártyapakli

Érdekesség képpen megemlítem, hogy egy csomag franciakártya lapjainak sorrendjét a jelenlegi világrekorder Simon Reinhard 21,19 másodperc alatt jegyezte meg.

A honlap rövid távú célja, hogy felkeltse az emberek érdeklősését, és összehozza a sportot űzni vágyókat. Hosszabb távú cél egy rangos magyar bajnokság megszervezése, illetve memorizálási módszerek oktatása. Amennyiben segítséget szeretnél nyújtani írással, szponzorációval vagy remek ötlettel azt örömmel és szívesen fogadom.

Tisztelettel,
Kónya Dénes

Powered by WordPress | Designed by: NewWpThemes | Provided by WordPress Free Themes